Cordon Bleu


 Cordon Bleu
 
 

Za pripremu potrebno:
  • 800 g pilećih filea
  • biber
  • 3 kašičice vegete
  • 200 ml vode
  • 2 kašike otopljenog maslaca
  • 2 čena belog luka
  • pola kašičice origana
  • 4 šnite kuvane šunke
  • 4 šnite trapista
  • 1 kašika maslinovog ulja
     
    Za paniranje:
    • 80 g prezli
    • 2 kašičice slatke crvene mlevene paprike
    • 2 kašike izrendanog parmezana

    Pileće filee, jedan po jedan, istucite čekićem za meso da dobijete tanak odrezak. Meso pobiberite i pospite jednu kašičicu vegete. U odgovarajuću posudu stavite vodu, dve kašičice vegete, otopljeni maslac, istucani beli luk i origano. Smesu kuvajte dok ne prokuva, a onda mešajte još nekoliko minuta.
    Pripremite smesu za paniranje tako što ćete pomešate prezle, mlevenu papriku i parmezan.Na pileći file stavite šnitu šunke, pa preko nje šnitu sira, zatim presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama. Pripremljeno meso umočite u tekuću smesu, a zatim u smesu za paniranje. Panirane odreske složite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.

    Filete na kraju prelijte ostatkom tekuće smese i pecite u rerni na 200°C oko 45 minuta.

    Prijatno!

    Коментари

    Популарни постови са овог блога

    Plazma dezert u čaši

    Youmart - ukrasne kutije

    Robna kuća Duga u Temerinu