Francuska supa od luka

  Sastojci:
  • 6 glavica crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 kašika brašna
  • 8 šolja goveđe supe
  • 1 lovorov lit
  • 1/4 kašičice suvog bosiljka
  • 1/4 kašičice oraščića
  • so
  • biber
  • 8 kriški bageta
  • 4 kugle mocarele
  • 1/2 šolje narendane fete
  • 1/4 šolje rendanog parmezana

Priprema:


Luk očistite pa svaku glavicu isecite na četiri dela. Stavite da se prži na ulju i mešajte. Posle 2-3 minuta smanjite temperaturu na najnižu i ostavite da se luk tako prži još 25 minuta. Treba da se karamelizuje. Dodajte šećer i brašno, pa dobro promešajte i ostavite na vatri još par minuta.

Goveđu supu stavite u drugu šerpu, dodajte lovorov list, bosiljak, oraščić, so i biber. Kuvajte oko 20 minuta poklopljeno. Zatim u supu dodajte karamelizovanu smesu od luka. Kuvajte još kratko pa sipajte u vatrostalne činije. Jedna činija treba da bude veličine za jednu osobu, a ove mere su za 8 osoba. Na svaku činiju odozgo, preko supe stavite krišku prepečenog hleba pa pospite rendanom mocarelom, fetom i parmezanom.

Zapecite u rerni na 250 stepeni 15 do 20 minuta ili dok sir ne dobije lepu zlatkastu boju. Francuska supa od luka služi se vruća. Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu