Koncert povodom dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom


Da li znate da se danas obeležava Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope? U svetu, 9. maj se proslavlja kao Dan pobede nad fašizmom. Tog dana, 1945. godine, u Berlinu je potpisan Akt o bezuslovnoj i konačnoj kapitulaciji nemačkih oružanih snaga, čime je završen Drugi svetski rat. Istog dana obeležava se i Dan Evrope, kao dan sećanja na deklaraciju francuskog ministra spoljnih poslova Roberta Šumana iz 1950. godine, za koju se smatra da je bila prvi zvanični korak ka nastanku današnje Evropske unije.

Manifestacija Ritam Evrope već sedmu godinu za redom u Novom Sadu obeležava 9. maj. Prvobitno je bilo planirano da bina bude postavljena na Trgu slobode, na uobičajenom mestu kada se organizuju slične manifestacije u centru Novog Sada, ali je tokom dana doneta odluka o promene lokacije.

Koncert „Hvala dedi na pobedi“, povodom Dana pobede nad fašizmom – 9. maja, biće održan u Miletićevoj ulici, od 16.30 do 20 sati.


Koncert otvara Omladinska grupa „Resurs“, a zatim će se novosadskoj publici predstaviti umetnici iz Rusije – Akrobatsko plasni studio „Alfa“, solista Sergej Ignjatijev, Ansambl „Nadežda“ sa narodnim plesom i Omladinsko mužičko pozorište „Lotos“. Na kraju koncerta nastupiće novosadski bendovi „Garavi sokak“ i „Ateist rep“.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu