6. Svetski Tamburica Fest i NS za Dž vam poklanjaju ulaznice!


Novi Sad vas zove nasmejana lica na festival svetskih tamburica! 



Svetski i domaći tamburaški orkestri i ovog leta odmeriće snage pred brojnom publikom i ljubiteljima tambure. VI Svetski Tamburica Fest održaće se 28. i 29. juna 2013. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

U takmičarskom delu, za titulu najboljeg boriće se 11 tamburaških orkestara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Srbije... Prema izboru Organizacionog odbora Festivala, ovogodišnji predstavnici naše zemlje su: TO "Mesečina" iz Sombora, TO "Belo Romlje" iz Novog Sada i Ansambl "Biseri" iz Subotice. Ostali učesnici su : TS „Pleter“ (HR), TO „Mladi tamburaši sa Vrbasa“ (RS BiH), TO „Staro vino“ (CG), TO „Temišvarski spomenari“ (Rumunija), TS „Ringišpil“ (HR), TS „Viniški tamburaši (SLO), TO iz Baje (Mađarska). 



U revijalnom delu Festivala nastupiće najveća imena sa estradne scene. Ljubitelji kvalitetnog zvuka, prvog dana Festivala, uživaće u nastupu Zvonka Bogdana, koji predstavlja sinonim za tamburašku muziku na ovim prostorima. Drugog dana Festivala, posetioce očekuje nezaboravan provod uz Halida Bešlića. 



Kao ekskluzivni gosti publici u Novom Sadu, prvog dana, predstaviće se Veliki Ruski orkestar narodnih instrumenata „Čeljabinsk“ čiji je dirigent prof. Vladimir Lavrišin, uz soliste Jaroslavu Prokofjevu - vokal i Vladimira Aleksejeviča Grehova - bajan. Višestruko nagrađivani i svrstani među najbolje u Rusiji, razvili su veoma aktivnu koncertnu delatnost u svojoj zemlji i inostranstvu. Mnogobrojne prve nagrade i Gran pri sa velikih festivala i takmičenja svedoče o ogromnom uspehu tog orkestra. 



Sjajnu atmosferu na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom festivala upotpuniće poznato televizijsko lice, Ivan Ivanović. Jedan od najpopularnijih voditelja na našim prostorima, pre svega poznat po dobrom humoru, biće domaćin obe večeri festivala. Uz muziku tamburaša, koncerte velikih zvezda i Ivanovićev britak humor, ovogodišnji Tamburica fest obećava nesvakidašnji provod. 



Organizatori VI Svetskog Tamburica Festa odlučili su da sav prihod od prodatih karata na ovogodišnjem festivalu doniraju u humanitarne svrhe. Odlučeno je da deo sredstava bude uložen u obnovu Petrovaradinske tvrđave, dok će drugi deo biti doniran Dečjem selu u Sremskoj Kamenici. Ulaznice se mogu kupiti na Gigstix prodajnim mestima i u predprodaji koštaju 250 din za jedan, odnosno 500 dinara za dva dana festivala. Karte se mogu kupiti i putem interneta na sajtu Gigstix.com.

VI Svetski Tamburica Fest ima jedinstvenu koncepciju i kulturnu misiju - afirmisanje tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta, ali i negovanje saradnje i prijateljstva umetnika na internacionalnom nivou. Na festivalu je u prethodnih 5 godina nastupilo oko 1000 muzičara iz ukupno 14 zemalja. 




Tamburica fest i Ns za Dž vam poklanjaju 5 ulaznica (komplet karata za oba dana festivala)! Požurite i pošaljite nam vaše podatke na naš e-mail nszadz@gmail.com (ime i prezime), i postanite jedan od srećnih dobitnika!

Imena dobitnika su:
Ivana Miljevic, Ana Nadj, Mira Ugarcina, Nikola Milinkovic i Natasa Pavlovic. Svoje karte možete preuzeti u kozmetickom salonu Divina u Zmaj Jovinoj 10 sutra u 18h. Čestitamo!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu