Kinder torta




Sastojci:
  • 10 jaja
  • 300 g pecenog lesnika
  • 100 g cokolade za kuvanje
  • 200 g eurokrema
  • 200 g pudinga od vanile
  • 500 g margarina
  • 300 g keksa
  • 700 g secera
  • 2 slaga

Priprema kora:
10 belanaca umutiti sa 300 g šećera u čvrst sneg. Pleh namazati uljem, staviti foliju i nju premazati uljem. Po foliji posuti iseckane lešnike i preko toga ulupana belanca. Rernu zagrejati na 150°C i sušiti koru 1 h i 15 min. Pecenu koru prevrnuti na tacnu, foliju pažljivo odstraniti i premazati lešnike sa 200 g eurokrema. 

Fil:U litar mleka skuvati 200 g pudinga od vanile umešanog sa 200 g šećera. Ostaviti da se ohladi. Na pari skuvati 10 žumanaca sa 200 g šećera. 500 g margarina mutiti mikserom uz neizmenicno dodavanje kašike pudinga i kašike žumanaca. Gotov fil podeliti u dve posude. Jedan fil ostaje žut, a u drugi dodati 50 g otopljene čokolade. Na hladnu koru naneti žuti fil, pa keks prethodno potopljen u mleko, preko njega otopljenu čokoladu i potom fil sa čokoladom. Tortu posuti sitno izrendanom čokoladom ili premazati šlagom.

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu