Griz s filom od jagoda

    


Sastojci:

  • 1/2 l mleka
  • 125 g pšeničnog griza
  • rendana kora jednog limuna
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 1 kašičica ulja
  • 300 g smrznutih jagoda
  • 100 g meda
  • 1 kesica vanilin-šećera

Priprema:

U manju šerpu sipati mleko, dodati izrendanu koricu limuna i vanilin-šećer, pa kuvati na laganoj vatri dok ne provri. Smanjiti temperaturu i postepeno dodavati griz, mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Kad je gotovo, u to umešati 50 g meda i ulje.
 
Manji četvrtasti pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljen griz, poravnati ga varjačom i ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu u šerpici sjediniti jagode i vanilin-šećer, pa kuvati dok se ne dobije kremasta masa. Kad je gotovo, dodati preostali med (zasladite po ukusu) i sve dobro umiksati.Kad se malo prohladi, fil izliti preko griza i ostaviti da se ohladi. Kolač iseći na kocke i poslužiti. 

Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu