Obucite se u skladu sa vašom figurom


Svako od nas ima drugačiju građu tela. Letos smo za vas imale post o tome kako da prema obliku svog tela izaberete kupaći kostim, a danas ćemo pisati o odeći.


Dečački izgled

Vi ste u ovoj kategoriji ukoliko nemate posebno izražene obline, niti istaknut struk. Ramena i kukovi su iste širine, a ono što treba da vam bude cilj jeste da odećom stvorite obline.

Sve što je strukirano je idealno za vas. Za gornji deo je poželjno da bluza ima ukras u predelu izreza i ramena, a sličan efekat možete postići i upadljivom ogrlicom. Suknje sa visokim strukom koje imaju volumen će učiniti čuda za vas. Možete nositi sve dužine, ali ukoliko ste niži rastom izbegavajte predugačke i prekratke modele. 

Što se haljina tiče, birajte komade koji su uski do struka a posle se šire. Takođe vam stoje haljine A-kroja, kao i haljine-košulje koje se vezuju u struku. Simpatični šortsevi visokog struka sa par nabora ili falti su odlična opcija za vas. Što se jakni tiče, malo volumena opet nije na odmet, safari jakna će na vama izgledati odlično, a za klasičan izgled uvek odaberite mantil sa istaknutim pojasom.


Jabuka

Vi spadate u ovu kategoriju ako imate veća ramena i poprsje nego kukove. Ovde je bitno istaći struk i dodati malo volumena u donjem delu zbog ravnoteže. Za gornji deo je uvek preporučljiv V-izrez, samo obratite pažnju da bude uzak da vas ne bi vizuelno još više proširio. Bolje je da u gornjem delu birate jednobojne stvari, budete oprezne sa dezenima i obavezno izbegavate horizontalne pruge.

Dezeni su poželjni na suknjama, one treba da su strukirane i sa dosta volumena. Suknje A-kroja su takođe odlične za vas jer se šire od struka na dole. 

Kruška

Tip zvani kruška opisuje dame koje imaju izraženije kukove. Ono što vi želite da postignete je da stvorite ravnotežu između kukova i ramena. To ćete postići dodajući malo volumena ili kreirajući iluziju da vam je gornji deo širi nego što zapravo jeste. To možete da uradite noseći majice sa širokim V-izrezom, čamac izrezom ili golim ramenima. Naglašena puf ramena ili rukavi na puf su takođe dobar izbor.

Uočljive boje i printovi i gornjem delu će privući pažnju na taj region, dok tamnije boje možete da sačuvate za donji deo. Od pantalona vam najviše odgovaraju ravne nogavice, takozvani cigaret model. Ako ste visoki možete probati i malo uže modele, ali izbegavajte totalno uske skini krojeve. 



Peščani sat

Kako je figura peščanog sata najpoželjnija, za vas nemamo toliko saveta jer vam gotovo sve dobro stoji. Važno je, naravno, da obratite pažnju na kroj i veličinu, loše skrojene stvari ili premale/prevelike mogu učiniti da izgledate ne baš najbolje. Za gornji deo možete nositi komade koji naglašavaju vaš struk, od bluza na preklop do klasičnih košulja. I za pantalone možete da birate, od potpuno uzanih do zvoncara, širih ili modela sa visokim strukom - vi ste srećnica kojoj sve stoji.

Preporučujemo da kombinujete širi top uz uske farmerke i obrnuto. Vama odlično stoje uske suknje dubljeg struka, a ako želite malo volumena potražite takozvani tulipan model. Možete se igrati i kombinovati printove i za gornji i za donji deo. Haljine koje prate liniju tela mogu biti odlične za izlaske i neke svečanije prilike, a i odgovarajuća haljina na preklop će izgledati odlično na vama.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu