Kakvi modni trendovi nas očekuju u 2014. godini?



Kakvi modni trendovi nas očekuju u novoj godini?

1. Pastelno modno proleće i leto 2014.
Zimu koja je pred nama dočekali smo u tamnim tonovima. Crna je kao i obično bila hit sezone, što za nas nikako nije dosadno jer postoji mnogo različitih vrsta crne boje! Proleće i leto 2014. donose promenu. Pastelne boje če biti hit sezone, baš kao i bezbojne nijanse.



2. Siluete kao kutije

Prolećni kaputi i jakne, ali i letnje bluze, široki su i veliki poput kutija! Telo nestaje ispod njih. Ovaj trend se samo nastavlja na zimski trend glomaznih kaputa, na nešto prefinjeniji način. Jakne nisu ni bajkerske, ni avijatičarske, ni rokerske. Linije jakni su čiste, ali oblika je na stotine. 




3. Ni midi ni maksi

Suknje i haljine ove sezone nisu duge, ali ne penju se ni do midi dužine, koju uglavnom proglašavaju bapskom. Moderne ste ako suknja samo malo otkriva članke! Uz to idu trendi cipele i sandale koje nogu pokrivaju poput soknica.



4. Pantalone

Ove godine su hit hollywoodski široke pantalone, potpuno uske (ali ne preuske!) farke i pantalone, ili pantalone sa bočnim atletskim prugama. Nebrojene su grafičke igre bočnim prugama koje mogu biti geometrijski ravne, ili svilene kao kod smokinga.



5. Kaputi bez kragni

Ove sezone kragne su proterane s kaputa. Međutim, ako govorimo na kragnama na košuljama možete se prepustiti mašti jer je sve dozvoljeno. Na prugaste, šarene ili jednobojne košulju idu svetle kragne i manžete, uvek jednobojne i kontrastne.



6. Pletene majice

Prolećne i sveže letnje večeri i jutra ćemo ove sezone dočekivati u kraćim ili dužim nežnim, ženstvenim, fluidnim suknjama i haljinama preko kojih ide džemperak, lagana vunena majica sa okruglim izrezom.



7. U modnoj zimi 2014/2015. nude je opet hit!

Proleće će nas izbaciti iz crnog, uživaćemo u svetlim tonovima, koji nam neće dosaditi sve do sledeće zime, a nju ćemo provesti u modelima boje kože, bež tonovima. 




8. Muški krojevi

Muškim krojevima ženski predznak udišu bogate teksture tkanina od kojih su sašiveni modeli. Reljefne tkanine su zakon zime 2014/2015.



9. Jednostavno a šik

Minimalizam se ove sezone interpretira na način 21. veka. Sa ovim trendom nikada nećete pogrešiti.



10. Punkeri i gejše

Protiv minimalizma ustaje pankerska modna pobuna. Tu je i gejša-stil, ali povezan s gotikom, i pomalo darkerski.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu