Pancerote





Sastojci:
  • 250 ml mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 500 gr brašna
  • 3 kašike ulja
  • 2 jaja
  • 200 gr prezli
  • 1/2 margarina
  • 150 gr šunke ili 2 viršle
  • 1 mozzarela ili neki drugi kačkavalj
  • kečap
  • majonez
  • malo peršuna


Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac da nadođe. U vanglicu pomešati ulje i so, pa dodati mleko sa nadošlim kvasce. Brašnom zamesiti testo, pokriti čistom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

Nadošlo testo opet premesiti i podeliti na 6 loptica / jufki. Svaku lopticu posebno razvući, premazati kečapom i majonezom, staviti rendanu mozzarelu zatim šunku ili viršle. Dodati sitno seckani peršun zatim preklopiti pancerotu i viljuškom pritisnuti ivice da se dobro zatvore. Pleh pokriti papirom za pečenje i na mestima gde će stajati pancerote, premazati margarinom. Svaku pancerotu umočiti u umućena jaja zatim u prezle. Složiti na mesta gde ste premazali margarinom. 

Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta. Kada su gotove, pospite parmezanom, ostavite par minuta da se prohlade, a onda služite uz čašu jogurta. Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu