Američke čokoladne palačinke




Sastojci za testo:
  • 250 ml mleka
  • 220 gr brašna
  • 1 jaje
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo
  • na vrh kašičice soda bikarbone
  • 50 gr maslaca
  • 50 gr čokolade 


Fil:

  • 250 gr mascarpone sira
  • 100 gr slatke pavlake
Karamel preliv:
  • 100 gr mlečnih karamel bombona
  • 3 kašike slatke pavlake
Priprema:
Mikserom, najmanjom brzinom umutiti jaje i mleko. Maslac i čokoladu rastopiti, malo prohladiti pa dodati predhodnoj smesi. Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so, zatim sjediniti sa predhodnom smesom. Sa manjom kutlačom (40 ml) stavljati smesu u centar zagrejanog tiganja i napraviti krug prečnika oko 10-12 cm. Kada na površini palačinke počnu se stvarati mehurići, uz pomoć špatule okrenuti je i ispeći drugu stranu, ali mnogo kraće nego prvu.


U odgovarajuću posudu sipati mascarpone i slatku pavlaku a zatim umutiti sa mikserom. Na nižoj temperature istopiti karamel bombone i slatku povlaku. Mešati da se lepo sjedini.


Na tanjir staviti palačinku zatim naneti fil uz pomoć poslastičarske kese. Staviti drugu palačinku, zatim ponoviti postupak sa filom i još jednom palačinkom. Ukrastiti sa filom i preliti sa karamelom u neograničenim količinama .

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu