Bele lazanje






Sastojci:
  • 400 g kora za lazanje
  • 400 g pečuraka
  • 300 g tikvica
  • 2 supene kašike ulja
  • so, beli biber
  • muskatni oraščić
  • 3 supene kašike brašna
  • 500 ml obranog mleka
  • 50 g struganog parmezana
Priprema: 

Na umereno zagrejanom ulju prodinstati iseckane pečurke. Pri kraju dodati sitno sečene tikvice. Dinstati još 4-5 minuta, pa začiniti, dodati brašno, promešati i postepeno nalivati mlekom, a po potrebi i vodom do određene gustine. U podmazani pleh sipati malo sosa, pa prekriti korama za lazanje i naizmenično ređati slojeve sosa i kora. Odozgo sipati sos i posuti struganim parmezanom. Složene lazanje zapeći u rerni 25 minuta na 200 stepeni C. Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu