Krempita sa malinama




Za kore:

  • pakovanje lisnatog testa, 
  • jaje


Za krem:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 2 kesice želatina
  • 80 g šećera u prahu
  • kašičica narendane limunove kore
  • 500 ml jogurta
  • 250 g malina


Priprema:
Lisnato testo razvijte na radnoj površini posutoj brašnom. Testo podelite na dva dela i stavite u pleh tako da se kore ne dodiruju. Premažite ih umućenim jajetom, izbegavajući ivice da bi bolje narasle. Pecite ih oko 15 minuta na 200 stepeni. U umućenu slatku pavlaku dodajte želatin, šećer, narendanu limunovu koru, jogurt i trećinu malina. Dve trećine dobijenog krema rasporedite po jednoj kori i stavite drugu koru. Premažite preostalim kremom i ukrasite svežim malinama.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu