Pizza sa korom od tikvica





Sastojci:

Za koru:
  • 2 tikvice
  • 1/2 šolje narendanog mocarela sira
  • 1/4 šolje narendanog parmezana
  • 1 kašičica origana
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 jaje

+
  • 1/2 većeg luka, naseckanog
  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 800 ml gustog pirea od paradajza ili paradajz sosa
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 7-8 kriški mocarela sira
  • 7-8 listova svežeg bosiljka



Priprema:
Rernu zagrejte na 230C. Tikvice dobro operite i narendajte. Umotajte u gazu ili čistu krpu i dobro ocedite od viška vode. Stavite u posudu. Dodajte narendani mocarela sir, parmezan, suvi origano, beli luk u prahu, so, biber i jaje. Sve dobro pomešajte viljuškom.

Stavite smesu na tepsiju obloženu papirom za pečenje i formirajte pljosniti disk – koru za pizzu. Pecite 20 do 25 minuta. Za to vreme zagrejte maslinovo ulje u dubljem tignju na srednjoj temperaturi, pa dinstajte luk 2 do 3 minuta, dok ne postane proziran. Uspite i pire od paradajza. Dodajte suvi bosiljak, šećer, beli luk u prahu, so i biber. Smanjite malo temperaturu i ostavite da krčka 10 do 15 minuta.

Kada se kora ispekla, izvadite je iz rerne, pa pospite preko nje sloj umaka sa sos paradajzom. Poredajte komadiće mocarela sira i vratite u rernu, pa pecite još 10 do 15 minuta. Naseckajte bosiljak na trakice, pa kada pizza bude gotova, izvadite je i ukrasite svežim bosiljkom.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Plazma dezert u čaši

Youmart - ukrasne kutije

Robna kuća Duga u Temerinu